Op 27 mei is de Nieuwsbrief mei 2020 / II (Pinksteren) van de Protestantse Gemeente Rozendaal verschenenen.
Met onder andere informatie over de kerkdiensten, mededelingen uit de kerkenraad, informatie van de diaconie, de tuincommissie en de K.I.K.

Voor de volledige Nieuwsbrief klik hier.

pasen2020In samenwerking met de PKN in Velp worden er gezamenlijke kerkdiensten vanuit de Grote Kerk in Velp uitgezonden. Deze diensten kunt u live via internet bekijken en beluisteren.
Het is niet mogelijk om hierbij fysiek aanwezig te zijn i.v.m. de maatregelen rondom corona.

De kerkdiensten vinden plaats zoals in de nieuwsbrief van april is aangegeven.
U kunt ook altijd een uitzending terug kijken.

Klik hier om naar de uitzending te gaan of om uitzendingen terug te kijken.


wandschildering1DE KERKDIENSTEN ZIJN I.V.M. HET CORONAVIRUS IN ELK GEVAL TOT EN
MET 31 MEI AFGELAST.
OOK ALLE ANDERE ACTIVITEITEN IN HET KERKGEBOUW ZIJN AFGELAST.
DUS ER ZIJN OOK GEEN CONCERTEN E.D. VAN DE VRIENDEN VAN DE KERK.


Onderstaande kerkdienst was de eerste die niet doorging.

Op zondag 15 maart is er een kerkdienst om 10:00 uur.
De voorganger is dominee Bert Bomer uit Doesburg.
De liturgie van deze dienst kunt u hier bekijken.

U bent van harte welkom in deze dienst.

De dienst is ook rechtstreeks te beluisteren via internet (kerkomroep.nl, klik hier voor de dienst in Rozendaal)
logo kerkomroep

 

Gerda van den BijllaardtIn de afgelopen dagen zijn wij geconfronteerd met het overlijden van onze scriba, Gerda van den Bijllaardt-Lindeman. Zij overleed na opname in het ziekenhuis te Arnhem aan de gevolgen van een corona-infectie. Haar dood komt voor velen (en zeker ook voor ons als gemeente) als een grote schok: Gerda vervulde binnen onze gemeente een spilfunctie. Als scriba was zij betrokken bij veel wat wij deden. Daarnaast gaf zij die invulling ook kleur door haar markante en betrokken persoonlijkheid. Zij organiseerde veel activiteiten (onder meer het Open Podium, de film en de zomerfair), was een uiterst betrokken kerkenraadslid en verrichtte heel veel werk voor onze gemeente. Haar hartelijkheid en oprechte belangstelling voor mensen maakte dat velen van ons zich gekoesterd wisten in haar warme persoonlijkheid. Vanwege de maatregelen rondom de corona-pandemie hebben wij haar in kleine kring begeleid naar haar laatste rustplaats op de begraafplaats in Rozendaal. Voor haar man Hans, de kinderen en kleinkinderen is het verlies bijzonder groot. Wij wensen hen heel veel kracht en steun toe in deze dagen van gemis. Wij weten ons met hen verbonden door onze gebeden om troost. Om het in Joodse stijl te zeggen: ‘haar naam was Gerda van den Bijllaardt; de nagedachtenis aan haar naam strekke ons allen tot zegen.’ Zij ruste in vrede.

Hans Rexwinkel, voorzitter kerkenraad
Frans Ort, predikant

U kunt via de website www.kerkomroep.nl >  Rozendaal, 6 april 19.30 uur de woorden beluisteren die ds. Ort uitsprak bij de begrafenis van Gerda.

Kerkdiensten op zondagmorgen
Het coronavirus maakt het onmogelijk om op zondagmorgen bij elkaar te komen.
Daarom zenden de Protestantse kerken aan de Veluwezoom (van Spankeren t/m Rozendaal) op zondagmorgen een kerkdienst uit via internet. De diensten zijn te volgen op www.kerkdienstgemist.nl De kerkdiensten worden uitgezonden vanuit de Ontmoetingskerk in Dieren en vanuit de Grote kerk in Velp. U kunt ze rechtstreeks volgen op zondagmorgen vanaf 10.00 uur. U kunt de diensten ook later bekijken.

Avondgebed op woensdagavond
Om in deze onzekere tijd toch met elkaar verbonden te blijven houden de Protestantse kerken aan de Veluwezoom en de Eusebiusparochie gezamenlijk een Oecumenisch Avondgebed op woensdagavond om 20.30 uur. Ook deze avondgebeden worden uitgezonden via www.kerkdienstgemist.nl., vanuit de Ontmoetingskerk in Dieren en vanuit de Grote Kerk in Velp. Woensdag 25 maart is de eerste uitzending vanuit Velp en daarna iedere week om en om. Ook deze avondgebeden kunt u later bekijken.